Nieuws | Wonen Met Gemak - Wonen Met Gemak!

Koninklijke onderscheiding Maan Peters

                 26 April 2017

Voor Wonen met Gemak was het vandaag een bijzondere dag; Maan Peters is door de Koning onderscheiden en is nu lid in de Orde van Oranje Nassau. De burgemeester van Breda, de heer Depla, heeft de onderscheiding uitgereikt. Maan is al jaren actief voor Wonen met Gemak en doet daarnaast nog veel meer vrijwilligerswerk. We zijn trots op Maan en feliciteren hem van harte!!

Campagne Teteringen sluit af met informatiemarkt

11 november 2016

Teteringen kan terugblikken op een zeer succesvol verlopen campagne Wonen met Gemak. Dorpsraad, KBO en Kruiswerk Teteringen hebben hier samen met het campagneteam de schouders onder gezet. De campagne wordt op 19 november afgesloten met een informatiemarkt in Dorpshuis het Web, van 11.00 tot 16.00 uur.

 

 

Pop-up winkel Uit de brand en Leven met gemak in Oosterhout

15 oktober 2016

Het pand Arendstraat 10 in Oosterhout is tijdelijk een belevings- en voorlichtingswinkel over brandveilig wonen en gemakkelijk ouder worden in eigen huis. Deze zogenaamde "pop-up store" is een intitiatief van de gemeente Oosterhout, Brandweer Midden- en West-Brabant en een zestal organisaties waaronder Wonen met Gemak.

Locoburgemeester en portefeuillehouder zorg Marian Witte heeft de tijdelijke winkel op 15 oktober officieel geopend.

Online gereedschapskist met aantrekkelijke woningverbeteringen

24 september 2016

Donderdag 13 oktober wordt tijdens de conferentie Langer Thuis in Den Bosch de nieuwe website gelanceerd met oplossingen voor het levensloopbestendig maken van veel voorkomende naoorlogse woningtypen. Multidisciplinaire ontwerpteams hebben samen met bewoners in Breda aan deze oplossingen gewerkt. Het onderzoek is tot stand gekomen in samenwerking tussen BNA onderzoek, de Architectenwinkel, Platform 31, de provincie, de gemeente Breda en Wonen met Gemak.

Campagne Ginneken en Blauwe Kei in Breda van start

23 september 2016

Voorzitter Claartje van den Hoogen van de Wijkraad Ginneken = Ginneken en wethouder Patrick van Lunteren van de Gemeente Breda hebben vrijdag 23 september het startsein gegeven voor de campagne Wonen met Gemak in Ginneken en Blauwe Kei. 

Conferentie 'Langer Thuis' op 13 oktober

9 september 2016

Uitnodiging Conferentie 'Langer Thuis'  
Datum: Donderdag 13 oktober 2016  
Tijd: 13:00 – 18:00 uur  
Locatie: Provinciehuis Noord-Brabant, Brabantlaan 1, 's-Hertogenbosch  
Prijs: Deelname is kosteloos, maar niet vrijblijvend 

Voorlichting Wonen met Gemak PCOB Oosterhout

7 september 2016

Donderdag 15 september geeft Wonen met Gemak voorlichting over comfortabel en veilig wonen aan de leden van de PCOB in Oosterhout. De middag begint om 14.00 uur in de Beuk, Rulstraat 4.

Wonen met Gemak Deurne op ontmoetingsdag 55+

6 september 2016

Op woensdag 14 september organiseert de Kring KBO Deurne een ontmoetingsdag voor inwoners van 55 jaar en ouder. Een van de organisaties die zich hier presenteren is Wonen met Gemak Deurne. De ontmoetingsdag vindt plaats in het Cultureel Centrum Deurne aan het Martinetplein 1 en duurt van 10.00 tot 16.00 uur.

Pilot campagne Wonen met Gemak Etten-Leur

5 september 2016

In samenwerking met o.a. de Wijkvereniging starten de gemeente Etten-Leur en Wonen met Gemak een campagne in Centrum Oost. De gemeente nodigt alle 65+ers met een eigen woning met een persoonlijke brief uit om deel te nemen. In oktober worden informatiebijeenkomsten gehouden in De Linde, Het Anbarg en het Pluspunt. Ook kunnen de bewoners gebruik maken van een gratis Woonscan. Centrum Oost is een pilot, bij succes krijgt de campagne een vervolg in de andere wijken.

Campagne Breda wordt vervolgd in Ginneken en Blauwe Kei

31 augustus 2016

Alle 65+ers in de Bredase wijken Ginneken en Blauwe Kei krijgen deze week een persoonlijke brief om deel te nemen aan de campagne Wonen met Gemak, die samen met o.a. de wijkraad Ginneken=Ginneken wordt gehouden. Vrijdag 23 september is de startbijeenkomst in Wijkcentrum De Vianden, Viandenlaan 3-5. 

Wonen met Gemak Deurne van start

Weekblad voor Deurne, 9 mei 2016

DEURNE - Het project Wonen met Gemak Deurne is maandag 9 mei officieel van start gegaan. Het initiatief komt van KBO kring-Deurne. Het streven is om ouderen in Deurne handvatten te geven en van praktische tips te voorzien zodat ze langer comfortabel en veilig thuis kunnen blijven wonen. Op korte termijn worden 4.400 65-plussers met een eigen huis benaderd. Later volgen de 65-plussers die een woning huren.

Gemeente Breda nodigt senioren Brabantpark - Heusdenhout uit voor campagne

4 mei 2016

De gemeente Breda verstuurt deze week zo'n 2.300 uitnodigingen aan de senioren-huishoudens voor de campagne Wonen met Gemak in Brabantpark en Heusdenhout die op 20 mei van start gaat. 

Startbijeenkomst Wonen met Gemak Deurne

2 mei 2016

Maandag 9 mei geeft Wethouder Marnix Schlösser het startsein voor Wonen met Gemak in de gemeente Deurne. Deurne is hiermee de eerste gemeente buiten West-Brabant die zich aansluit bij Wonen met Gemak.

Mooie afsluiting gebiedscampagne

Prinsenbeeknieuws, 23 april 2016

Ongeveer tweehonderd senioren bezochten vandaag de informatiemarkt Wonen met Gemak in De Drie Linden in Prinsenbeek. De organisatie had iets meer bezoekers verwacht, maar kijkt terug op een geslaagde afsluiting van een succesvolle gebiedscampagne.

 

 

Informatiemarkt sluit campagne Prinsenbeek af

BNdeStem, 19 april 2016

PRINSENBEEK - Een grote informatiemarkt komende zaterdag 23 april in De Drie Linden is de afronding van de gebiedscampagne Wonen met Gemak in Prinsenbeek, een campagne om mensen zo lang mogelijk zelfstandig te laten wonen. Er staan 30 bedrijven en organisaties, professionals en vrijwilligers met informatie over hulpmiddelen en aanpassingen aan de woning.

Voorlichting aan medewerkers Tzorg

12 april 2016

Wonen met Gemak heeft twee informatiebijeenkomsten verzorgd voor de medewerkers van Tzorg die werkzaam zijn in de huishoudelijke zorg bij cliënten in Breda en omliggende dorpen. Er werd gesproken over de ervaringen van de medewerkers bij de mensen thuis en over de mogelijkheden voor veilig en comfortabel wonen. Ook werd ingegaan op wat Wonen met Gemak voor hun cliënten kan betekenen.

 

Een traplift of toch maar verkassen?

NRC, 9 april 2016

De meeste ouderen willen blijven waar ze zitten. Wat als ze toch ‘iets’ met hun woning moeten, een traplift installeren of, ingrijpender, verkopen? De hobbels en mogelijkheden op een rij.

Huizen voor senioren worden snel schaars

BNdeStem, 29 maart 2016

Er dreigt een nijpend tekort aan seniorenwoningen. Ruim de helft van de gemeenten verwacht in 2020 niet over voldoende geschikte huisvesting te beschikken. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van Ipso Facto en ouderenorganisatie ANBO.

 

 

Informatiebijeenkomsten in Kroeven Noordwest, Roosendaal

22 maart 2016

Het team Wonen met Gemak Roosendaal organiseert de komende tijd informatiebijeenkomsten in de wijk Kroeven. De eerste bijeenkomst is op 29 maart.

Informatiemarkt Oosteind, gemeente Oosterhout

14 maart 2016

Het Buurtteam Oosteind van Thebe Wijkverpleging houdt 17 maart een informatiemarkt in gemeenschapshuis Oostquartier in Oosteind. Wonen met Gemak geeft hier informatie over comfortabel en veilig wonen. Bezoekers kunnen bij ons een gratis Woonscan aanvragen.
Aanvang 13.30 uur, Provincialeweg 96 in Oosteind. We hopen u te mogen begroeten!

 

Bekenaren melden zich in grote aantallen aan voor themabijeenkomsten

12 februari 2016

Ruim 400 senioren uit Prinsenbeek hebben zich aangemeld voor de verschillende themabijeenkomsten die in het kader van de campagne Wonen met Gemak worden gehouden. 

Voorlichtingsbijeenkomst NVVH-Roosendaal

11 februari 2016

Regelmatig geeft Wonen met Gemak voorlichting aan vrouwenorganisaties in Noord-Brabant. Vandaag waren we te gast bij de NVVH-Roosendaal (Nederlandse Vereniging Voor Huisvrouwen). De dames waren zeer geïnteresseerd, een aantal van hen heeft zich meteen opgegeven voor een Woonscan.

 

 

Grote opkomst startbijeenkomst campagne Wonen met Gemak Prinsenbeek

Prinsenbeeknieuws, 29 januari 2016

De startbijeenkomst van de gebiedscampagne ‘Wonen met Gemak' vanochtend in De Drie Linden was een groot succes, melden organisatoren. ,,De deelname van de senioren uit Prinsenbeek aan de campagne is werkelijk overweldigend'', aldus Rolf Jobse van Wonen met Gemak. ,,Ruim 270 mensen in de zaal en de aanmeldingen voor de verschillende themabijeenkomsten stromen nog steeds binnen.''

Voorlichtingsbijeenkomst KBO Stiphout-Warande, gemeente Helmond

15 januari 2016

Regelmatig wordt Wonen met Gemak door organisaties in Noord-Brabant gevraagd om voorlichting te geven over veilig en comfortabel blijven wonen, ook wanneer je ouder wordt. Donderdag 21 januari zijn we te gast bij de KBO Stiphout-Warande, gemeente Helmond.

 

 

BNA-ontwerpstudie 'Langer thuis in eigen huis'

14 januari 2016

De wereld om ons heen is hard aan het veranderen: Mensen moeten langer blijven wonen waar ze wonen en willen dat vaak ook. In de eerste helft van 2016 gaan een aantal partijen in een ontwerpstudie de bestaande woningvoorraad beter onderzoeken. Welke slimme en breed toepasbare oplossingen liggen er klaar? Wat kunnen we met elkaar bedenken voor de verschillende ‘schalen’ van het wonen: van de woning zelf tot en met de buurt?