Nieuws | Wonen Met Gemak - Wonen Met Gemak!
terug

Startbijeenkomst Wonen met Gemak Deurne

2 mei 2016

Maandag 9 mei geeft Wethouder Marnix Schlösser het startsein voor Wonen met Gemak in de gemeente Deurne. Deurne is hiermee de eerste gemeente buiten West-Brabant die zich aansluit bij Wonen met Gemak.

In juni 2015 is binnen de KBO Kring-Deurne het eerste initiatief ontstaan voor het project “Woningaanpassing bestaande Bouw” geïnitieerd door KBO Brabant in samenwerking met de V.B.O.B. (Verenigde Bonden Overleg Brabant). Een initiatief breed ondersteund door de Provincie Brabant.

Dit heeft geleid tot een initiatief in de Gemeente Deurne waarin 5 partijen een samenwerking zijn aangegaan om het project vorm en inhoud te geven.

Een projectgroep, bestaande uit vertegenwoordigers van de 5 samenwerkingspartners, hebben het project voorbereid onder de naam “Wonen met Gemak” Deurne.

Inmiddels is er al een presentatieteam van 5 vrijwilligers beschikbaar om kleinschalige informatieavonden te gaan geven naar de senioren in Deurne. De eerste doelgroep is ouderen van 65 jaar en ouder met een eigen woning.

Tijdens de startbijeenkomst kijken we even terug naar de voorbereidingen en geven we nadere informatie over de toekomst en de samenwerking.

Wethouder Marnix Schlösser zal in de bijeenkomst het startsein geven om het presentatieteam van de KBO op pad te sturen naar de dorpen en wijken van Deurne.