Hoe werkt het | Wonen Met Gemak - Wonen Met Gemak!

Hoe werkt het?Servicepunt voor vragen en advies

Heeft u vragen over de mogelijkheden om comfortabel te blijven wonen? Wilt u dat een van onze adviseurs bij u thuis komt om advies te geven? U kunt hiervoor terecht bij het Servicepunt.

Het team Wonen met Gemak Drimmelen
Het team Wonen met Gemak Drimmelen

Informatiebijeenkomsten

De speciaal opgeleide vrijwilligers van Wonen met Gemak Drimmelen organiseren samen met de SWO in de verschillende kernen informatiebijeenkomsten waarin praktische voorbeelden en concrete oplossingen aangedragen worden. 
  • waar bevinden zich de obstakels in uw huis?
  • hoe pak je die aan?
  • wat voor materialen en hulpmiddelen zijn er? 
  • welke ondersteuning kunt u krijgen?

U krijgt tips hoe u met eenvoudige maatregelen al veel kunt bereiken. Ook de meer ingrijpende mogelijkheden om uw huis aan te passen komen aan bod. 


Gratis Woonscan

Wilt u weten hoe comfortabel, veilig en geschikt uw woning is? Een van onze woonadviseurs komt bij u op bezoek en voert samen met u de Woonscan uit. U weet dan precies wat u nog aan uw huis kunt verbeteren om nu én straks onbezorgd te kunnen wonen. 

U krijgt niet alleen deskundig advies, maar ook een verslag waarin u alles nog eens rustig kunt nalezen en waarin allerlei tips en voorbeelden staan.

De gemeente subsidieert de Woonscans, waardoor deze voor u gratis is.


Begeleiding en uitvoering

Of het nu gaat om kleine of grotere aanpassingen, Wonen met Gemak kan u adviseren en behulpzaam zijn bij de voorbereiding en uitvoering. Als het nodig is kunnen we ook de hulp inschakelen van bijvoorbeeld een bouwkundige, die kennis heeft van het wonen voor ouderen en van woningaanpassing.

Eenvoudige aanpassingen en klusjes in en rond de woning kunnen in Drimmelen ook worden uitgevoerd door de Klussendienst van de SWO en Surplus Zorg.