Campagne | Wonen Met Gemak - Wonen Met Gemak!

Campagne Wonen met Gemak Etten-Leur

 

Samen met de gemeente, woningcorporatie WEL, de wijkverenigingen en andere organisaties wordt in Etten-Leur de campagne Wonen met Gemak gehouden.

De eerste campagne was in Centrum Oost in samenwerking met de wijkvereniging. Er zijn informatiebijeenkomsten gehouden voor de kopers en de huurders in deze wijk. Zij konden daarnaast een gratis Woonscan aanvragen. De campagne in Centrum Oost was een pilot. Vanwege het succes krijgt deze een vervolg in andere wijken.

 

Banakkers

Momenteel draait de campagne in de wijk Banakkers. Deze wordt uitgevoerd samen met de Wijkvereniging Buurtbelang Banakkers.
Alle 65+ -huishoudens hebben inmiddels een uitnodiging ontvangen. Zij kunnen zich aanmelden voor:

 • Informatiebijeenkomst "Comfortabel en veilig blijven wonen in mijn koopwoning"
  Wat kunt u doen om zo lang mogelijk in uw koopwoning te blijven wonen. Tijdens deze bijeenkomst worden praktische voorbeelden en concrete oplossingen aangedragen. Er is volop gelegenheid om vragen te stellen en onderling tips uit te wisselen. Een consulent van de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) is aanwezig om vragen te beantwoorden over de mogelijkheid om voor woningaanpassing een bijdrage uit de Wmo te krijgen.
   
 • Informatiebijeenkomst "Comfortabel en veilig blijven wonen in mijn huurwoning"
  Deze bijeenkomst wordt samen met Woonstichting Etten-Leur georganiseerd. Ook mensen met een woning van een andere verhuurder zijn welkom. U krijgt informatie over wat u zelf kunt doen om comfortabel en veilig te blijven wonen en hoe de corporatie hierbij kan helpen. Een Wmo-consulent geeft toelichting op mogelijkheden voor een bijdrage vanuit de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning).
   
 • De Woonscan: gratis advies over woningaanpassing
  Wilt u prettig blijven wonen in uw vertrouwde huis? Vraag dan een woonscan aan. Een woonadviseur loopt met u door uw woning en kijkt waar zich obstakels bevinden. Hij of zij bespreekt met u wat u kunt doen om deze aan te pakken. Na afloop krijgt u een verslag met diverse tips.

De informatiebijeenkomsten worden in januari tot en met maart gehouden. Met de mensen die zich voor zo'n bijeenkomst hebben opgegeven wordt contact opgenomen om af te spreken op welke datum en welke locatie zij deelnemen.

De bijeenkomsten voor senioren met een koopwoning vinden plaats op:

 • Maandag 29 januari van 9.30 tot 11.30 uur 
  Ut Praotuis, Achter de Molen 17
 • Woensdag 31 januari van 14.00 tot 16.00 uur 
  Kloostergaard, Bisschopsmolenstraat 272 
 • Maandag 26 februari van 10.00 tot 12.00 uur
  Ut Praotuis, Achter de Molen 17

De bijeenkomst voor senioren met een huurwoning vindt plaats op:

 • Maandag 5 maart van 10.00 tot 12.00 uur 
  Ut Praotuis, Achter de Molen 17

Wilt u informatie, of wilt u deelnemen aan een van de informatiebijeenkomsten? Neem dan contact op met ons Servicepunt
Wilt u zich rechtstreeks per e-mail aanmelden, klik dan hier.