Campagne | Wonen Met Gemak - Wonen Met Gemak!

Campagne Wonen met Gemak


In 2018 is samen met de gemeente, de Rabobank en de KBO's de campagne Wonen met Gemak van start gegaan in Wouw, Heerle en Moerstraten.
Voor de zomer waren Nispen, Wouwse Plantage en het eerste deel van Tolberg aan de beurt.
Dit najaar start de campagne in het andere deel van Tolberg en in ABC-bergen.

Elke deelcampagne start met een informatiebijeenkomst. Daarna kunt u deelnemen aan themabijeenkomsten en kunt u ook bij u thuis gratis advies krijgen.

 

Campagne 2e deel Tolberg en ABC-bergen


In november is de campagne van start gegaan in het 2e deel van Tolberg en de 'ABC-bergen'.

Startbijeenkomst
Op 14 november is in Wijkcentrum "De Bergspil" een drukbezochte startbijeenkomst gehouden. Wethouder Toine Theunis gaf op de informatiebijeenkomst het startsein voor de campagne. Vervolgens was er een presentatie over het 'zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen' voorlichting over veilig wonen. Daarnaast was is er gelegenheid om een aantal stands te bezoeken van verschillende organisaties.

Vervolgactiviteiten
Inmiddels zijn de vervolgactiviteiten begonnen. U kunt deelnemen aan themabijeenkomsten en u kunt gebruik maken van gratis advies aan huis:

  • Themabijeenkomst ‘Comfortabel en Veilig blijven wonen in mijn koopwoning’;
  • Themabijeenkomst ‘Comfortabel en Veilig blijven wonen in mijn huurwoning’;
  • Themabijeenkomst ‘Maak kennis met de (zorg)hulpmiddelen van morgen’ in het Huis van Morgen;
  • Gratis Woonscan van Wonen met Gemak;
  • Gratis woninginspectie inbraakveiligheid voor mensen met een koopwoning.

Een toelichting op de themabijeenkomsten, de Woonscan, het preventieadvies en hoe u zich hiervoor kunt aanmelden vindt u hier onder. 
 

Toelichting: themabijeenkomsten en advies aan huis


Themabijeenkomsten Comfortabel en veilig blijven wonen
Wat kunt u doen om zo lang mogelijk in uw woning te blijven wonen? Er worden praktische voorbeelden en concrete oplossingen worden aangedragen: waar bevinden zich de obstakels in uw huis, hoe pak je die aan, wat voor materialen en hulpmiddelen zijn er en welke ondersteuning kunt u krijgen?
U krijgt tips hoe u met eenvoudige maatregelen al veel kunt bereiken. Ook de meer ingrijpende mogelijkheden om uw huis aan te passen komen aan bod.
Er zijn aparte bijeenkomsten voor mensen met een koopwoning en met een huurwoning.

Themabijeenkomst ‘Maak kennis met de (zorg)hulpmiddelen van morgen’
De zorg verandert en dat vraagt om nieuwe oplossingen. Om nieuwe producten en diensten die er voor zorgen dat u langer zelfstandig thuis kunt blijven wonen. De themabijeenkomst wordt gehouden in het Huis van Morgen, Oostelijke Havendijk 1. Hier vindt u allerlei slimme hulpmiddelen die zorgen voor meer gemak en comfort in de thuissituatie. Maar ook toepassingen waarmee je je gezondheid kunt monitoren, zodat je weet wanneer je hulp moet inschakelen.

De gratis Woonscan van Wonen met Gemak
Wilt u weten hoe comfortabel, veilig en geschikt uw woning is? Een woonadviseur komt bij u op bezoek en voert samen met u de Woonscan uit. U weet dan precies wat u nog aan uw huis kunt verbeteren om nu én straks onbezorgd te kunnen wonen. U krijgt niet alleen deskundig advies, maar ook een verslag waarin u alles nog eens rustig kunt nalezen en waarin allerlei tips en voorbeelden staan.

De gratis woninginspectie van Inbraakproof voor mensen met een koopwoning
Inbraakproof is een politiekeurmerk erkend bedrijf, dat door de gemeente is ingeschakeld om mensen met een eigen woning thuis te adviseren over inbraakpreventie. U krijgt een uitgebreide inspectie van de inbraakwerendheid van uw woning en een advies over de mogelijke verbeteringen. 

Wilt u zich voor een van deze vervolgactiviteiten aanmelden?
Dit kan per mail servicepunt@wonenmetgemak.nl of per telefoon 06 - 839 66 100. U kunt ook gebruik maken van onze contactpagina.