Campagne | Wonen Met Gemak - Wonen Met Gemak!

Campagne Wonen met Gemak in Nispen, Wouwse Plantage en Tolberg


In mei start de campagne in Wouwse Plantage, Nispen en Tolberg. De campagne wordt uitgevoerd samen met de gemeente, de bewonersorganisaties, KBO's, de Rabobank en verschillende andere organisaties. Een deel van de wijk Tolberg komt in deze campagne aan de beurt, het andere deel volgt na de zomer.
 

Startbijeenkomst 9 mei


De campagne start met de informatiebijeenkomst Wonen met Gemak op 9 mei in Wijkcentrum De Bergspil, Tolbergcentrum 158 Roosendaal. Het programma begint om 10.00 uur en eindigt ongeveer om 12.00 uur.

Op de informatiebijeenkomst krijgt u een toelichting op de campagne Wonen met Gemak, waarbij allerlei voorbeelden aan bod komen. Door eenvoudige maatregelen in uw huis kunt u namelijk veel bereiken. Ook de meer ingrijpende maatregelen om uw huis aan te passen komen aan bod. In de pauze is er gelegenheid om een aantal informatiestands te bezoeken. Na de pauze zal er dieper worden ingegaan op veiligheid in uw woning en woonomgeving.
De bijeenkomst zal worden geopend door Wethouder Toine Theunis.
 

Vervolg: themabijeenkomsten en advies aan huis


Na de informatiebijeenkomst worden enkele vervolgactiviteiten georganiseerd. U kunt deelnemen aan de themabijeenkomst Comfortabel en Veilig blijven wonen. Ook kunt u een gratis Woonsscan aanvragen van Wonen met Gemak. Wanneer u in een koopwoning woont, dan kunt u zich aanmelden voor een gratis preventieadvies

Themabijeenkomst Comfortabel en veilig blijven wonen
Wat kunt u doen om zo lang mogelijk in uw woning te blijven wonen? Er worden praktische voorbeelden en concrete oplossingen worden aangedragen: waar bevinden zich de obstakels in uw huis, hoe pak je die aan, wat voor materialen en hulpmiddelen zijn er en welke ondersteuning kunt u krijgen?
U krijgt tips hoe u met eenvoudige maatregelen al veel kunt bereiken. Ook de meer ingrijpende mogelijkheden om uw huis aan te passen komen aan bod.

De gratis Woonscan van Wonen met Gemak
Wilt u weten hoe comfortabel, veilig en geschikt uw woning is? Een woonadviseur komt bij u op bezoek en voert samen met u de Woonscan uit. U weet dan precies wat u nog aan uw huis kunt verbeteren om nu én straks onbezorgd te kunnen wonen. U krijgt niet alleen deskundig advies, maar ook een verslag waarin u alles nog eens rustig kunt nalezen en waarin allerlei tips en voorbeelden staan.

De gratis woninginspectie van Inbraakproof voor mensen met een koopwoning
Inbraakproof is een politiekeurmerk erkend bedrijf, dat door de gemeente is ingeschakeld om mensen met een eigen woning thuis te adviseren over inbraakpreventie. U krijgt een uitgebreide inspectie van de inbraakwerendheid van uw woning en een advies over de mogelijke verbeteringen. 

Wilt u zich voor een van deze vervolgactiviteiten aanmelden?
Dit kan per mail servicepunt@wonenmetgemak.nl of per telefoon 06 - 839 66 100. U kunt ook gebruik maken van onze contactpagina.