Blijverslening | Wonen Met Gemak - Wonen Met Gemak!

Aantrekkelijke lening om uw woning tijdig aan te passen


De Gemeente Breda vindt het belangrijk dat ouderen zo lang mogelijk zelfstandig in hun eigen huis blijven wonen en stimuleert inwoners om vroeg na te denken over hun woonsituatie. Om deze reden investeert de gemeente Breda één miljoen euro in de Blijverslening.

Het financieren van woningaanpassingen blijkt in de praktijk lastig als je ouder wordt. Banken zijn zeer terughoudend bij het verstrekken van leningen aan mensen die de AOW-leeftijd zijn gepasseerd.
De Blijverslening biedt uitkomst. De Blijverslening is een financieringsregeling tegen gunstige voorwaarden, die het senioren mogelijk maakt om - met woningaanpassingen - langer in hun huis te blijven wonen. De lening is bedoeld voor woningeigenaren (met een inkomen tot aan de grens van de middeninkomens) die hun woning preventief willen aanpassen.

  • u bent inwoner van Breda
  • u bent eigenaar en bewoner van de woning
  • uw bruto jaarinkomen bedraagt maximaal € 47.040
  • u kunt minimaal € 2.500 en maximaal € 20.000 lenen
  • de looptijd is minimaal 10 en maximaal 20 jaar, afhankelijk van hoogte van de lening

Klik hier voor meer informatie op de website van de gemeente
Klik hier voor de folder van de gemeente

De Blijverslening is een product van SVn (Stimuleringsfonds Volkshuisvesting). Klik hier voor uitgebreide informatie over de lening en de voorwaarden rechtstreeks op de website van de SVn. U vindt hier ook de actuele rentetarieven.
 

Gratis Woonscan


Overweegt u om te investeren in uw woning, waardoor u hier nog lang en prettig kunt blijven wonen?
De gemeente biedt u een gratis Woonscan aan. Een van onze woonadviseurs komt dan bij u thuis om samen met u de mogelijkheden te bekijken. U krijgt hiervan een uitgebreid verslag.
Via onze contactpagina kunt u een Woonscan aanvragen.