Hoe werkt het | Wonen Met Gemak - Wonen Met Gemak!

Hoe werkt het

 
 

Servicepunt voor vragen en advies

Heeft u vragen over de mogelijkheden om comfortabel te blijven wonen? Wilt u dat een van onze adviseurs bij u thuis komt om advies te geven? U kunt hiervoor terecht bij het Servicepunt.

 

De Woon​scan

Wilt u weten hoe comfortabel, veilig en geschikt uw woning is? Een van onze woonadviseurs komt bij u op bezoek en voert samen met u de Woonscan uit. U weet dan precies wat u nog aan uw huis kunt verbeteren om nu én straks onbezorgd te kunnen wonen. 

U krijgt niet alleen deskundig advies, maar ook een verslag waarin u alles nog eens rustig kunt nalezen en waarin allerlei tips en voorbeelden staan.​

Begeleiding en uitvoering

Of het nu gaat om kleine of grotere aanpassingen, Wonen met Gemak kan u adviseren en behulpzaam zijn bij de voorbereiding en uitvoering. Als het nodig is kunnen we ook de hulp inschakelen van bijvoorbeeld een bouwkundige, die kennis heeft van het wonen voor ouderen en van woningaanpassing.

Wij hebben een netwerk opgebouwd van lokale en regionale bedrijven die voor u werkzaamheden kunnen uitvoeren. Het zijn vertrouwde, deskundige bedrijven waar we goede ervaringen mee hebben opgedaan. Wij kunnen u adviseren bij het kiezen van een bedrijf en bij het aanvragen van offertes. 

Wonen met Gemak is onafhankelijk, uiteraard bent u bij ons niet aan deze bedrijven gebonden!​

Voor kleine klusjes in en om de woning kunt u ook een beroep doen op de klussendienst van WIJ, vrijwilligers voeren deze uit tegen een kleine vergoeding. 

 

Zorg voor elkaar Breda

Heeft u andere ondersteuning nodig of een vraag over hulp of zorg? Dan kunt u terecht bij Zorg voor elkaar Breda. Via deze website kunt u:
  • zelf antwoord zoeken op uw vragen over zorg, wonen, geldzaken, opvoeding en sport; 
  • zelf contact maken met een vrijwilliger die hulp aanbiedt;
  • of zelf uw hulp aanbieden als vrijwilliger.

Wilt u iemand spreken over hulp of zorg in Breda? Bel of mail Zorg voor elkaar Breda, 076 - 525 15 15, samen@zorgvoorelkaarbreda.nl.