Hoe werkt het | Wonen Met Gemak - Wonen Met Gemak!

Hoe werkt Het?

 

Servicepunt voor vragen en advies

Heeft u vragen over de mogelijkheden om comfortabel te blijven wonen? Wilt u dat een van onze adviseurs bij u thuis komt om advies te geven? U kunt hiervoor terecht bij het Servicepunt.
 

Informatiebijeenkomsten

De speciaal opgeleide vrijwilligers organiseren informatiebijeenkomsten waarin praktische voorbeelden en concrete oplossingen aangedragen worden. 

  • waar bevinden zich de obstakels in uw huis?
  • hoe pak je die aan?
  • wat voor materialen en hulpmiddelen zijn er? 
  • welke ondersteuning kunt u krijgen?

U krijgt tips hoe u met eenvoudige maatregelen al veel kunt bereiken. Ook de meer ingrijpende mogelijkheden om uw huis aan te passen komen aan bod. 
Er worden speciale bijeenkomsten gehouden voor kopers en huurders.
 

De gratis Woon​scan

Wilt u weten hoe comfortabel, veilig en geschikt uw woning is? Een van onze woonadviseurs komt bij u op bezoek en voert samen met u de Woonscan uit. U weet dan precies wat u nog aan uw huis kunt verbeteren om nu én straks onbezorgd te kunnen wonen. 
U krijgt niet alleen deskundig advies, maar ook een verslag waarin u alles nog eens rustig kunt nalezen en waarin allerlei tips en voorbeelden staan.
De Woonscan wordt u gratis aangeboden door de gemeente en door Woonstichting Etten-Leur.

Begeleiding en uitvoering

Of het nu gaat om kleine of grotere aanpassingen, Wonen met Gemak kan u adviseren en behulpzaam zijn bij de voorbereiding en uitvoering. Als het nodig is kunnen we ook de hulp inschakelen van bijvoorbeeld een bouwkundige, die kennis heeft van het wonen voor ouderen en van woningaanpassing.

Wij hebben een netwerk opgebouwd van lokale en regionale bedrijven die voor u werkzaamheden kunnen uitvoeren. Het zijn vertrouwde, deskundige bedrijven waar we goede ervaringen mee hebben opgedaan. Wij kunnen u adviseren bij het kiezen van een bedrijf en bij het aanvragen van offertes. 

Wonen met Gemak is onafhankelijk, uiteraard bent u bij ons niet aan deze bedrijven gebonden!​