Agenda | Wonen Met Gemak - Wonen Met Gemak!

Informatiemarkt Wonen met Gemak wordt herhaald op 21 mei

 

In november was in de Schakel de informatiemarkt Comfortabel en Veilig Wonen. Helaas hebben veel senioren uit Gilze en Hulten de uitnodiging hiervoor te laat ontvangen. Daarom wordt de informatiemarkt herhaald op dinsdag 21 mei in De Schakel. De markt start om 13.30 uur en eindigt om 17.00 uur. U bent van harte welkom!

 

Veiligheid en prettig wonen willen we allemaal

Om senioren hierbij te ondersteunen hebben de seniorenorganisaties, gemeente en Leystromen het programma ‘Wonen met Gemak’.

De informatiemarkt wordt georganiseerd samen met o.a. Seniorenvereniging Gilze, Belangenvereniging Hulten, Politie, Brandweer, Fysiotherapie Gilze, Ergotherapie de Baronie, Steunpunt Mantelzorg. Energie Gilze Rijen, Dementievriendelijke Gemeente en de Regiobank.

 

Wat kunt u verwachten?

U kunt verschillende stands bezoeken waar u informatie krijgt over inbraakveiligheid, digitale veiligheid, veilig bankieren, brandveiligheid, woningaanpassing, energiebesparing en mantelzorgwoningen.

Bij de stand van Fysiotherapie Gilze kunt u uw valrisico’s laten testen. Vallen is immers zo gebeurd en kan vervelende gevolgen hebben!

Speciale aandacht is er ook voor de veiligheid op de fiets. U krijgt informatie over zo lang mogelijk veilig blijven fietsen en u kan nieuwe modellen van de elektrische fiets uitproberen. Neem vooral ook uw eigen fiets mee voor een kleine fietscheck door een rijwielhandelaar en ritje op het fietsparcours om persoonlijke fietstips te krijgen. Deelnemers ontvangen een klein presentje.

 

Er zijn presentaties waarin u wordt meegenomen in de bijzondere wereld van dieven en oplichters.

In de interactieve presentie “Echt-Nep” komt u alles te weten over online criminaliteit. Fraude met WhatsApp, phishing via e-mail.... Wat is echt, wat is nep en wat kunt u ertegen doen?

In de andere presentatie leert u hoe inbrekers en insluipers te werk gaan. Hoe herkent u de zwakke punten in uw woning en wat kunt u doen om criminelen buiten de deur te houden?
 

 

Vervolgactiviteiten
 

U kunt zich inschrijven voor verschillende vervolgactiviteiten.

 • Themabijeenkomst ‘Comfortabel en veilig blijven wonen’
  Wat kunt u doen om zo lang mogelijk fijn te blijven wonen?
  Er worden praktische voorbeelden en concrete oplossingen aangedragen. U krijgt tips hoe u met eenvoudige maatregelen al veel kunt bereiken. Ook de meer ingrijpende mogelijkheden om uw huis veilig en comfortabel te houden komen aan bod.
   
 • Gratis Woonscan van Wonen met Gemak
  Een woonadviseur komt bij u op bezoek en voert samen met u de Woonscan uit. U weet dan precies wat u nog aan uw huis kunt verbeteren om nu én straks onbezorgd en veilig te kunnen wonen. U krijgt ook een uitgebreid verslag waarin u alles nog eens rustig kunt nalezen en waarin allerlei tips en voorbeelden staan.
   
 • Gratis woninginspectie inbraakveiligheid
  U krijgt een uitgebreide inspectie van de inbraakwerendheid van uw woning en een advies over de mogelijke verbeteringen. De inspectie wordt uitgevoerd door een Politie Keurmerk erkend bedrijf. Als u dat wilt kunt u ook een afspraak maken om werkzaamheden uit te voeren.
   
 • Energieadvies door Energie Gilze Rijen
  Een adviseur van Energie Gilze Rijen komt bij u langs en loopt samen met u de woning door. Samen bespreekt u de wensen, vragen en mogelijkheden om uw huis te verduurzamen. U ontvangt een persoonlijk rapport waarin u kunt zien wat u kunt doen om het huis energiezuiniger te maken. Het energieadvies kost € 25,--.

U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar servicepunt@wonenmetgemak.nl of zich op te geven via het contactformulier.