Campagne | Wonen Met Gemak - Wonen Met Gemak!

Campagne Wonen met Gemak Moerdijk


Om mensen bewust te maken dat ze op oudere leeftijd comfortabel langer thuis kunnen wonen, wordt in Moerdijk de campagne Wonen met Gemak gehouden. Deze campagne is een samenwerking van gemeente Moerdijk, woningcorporatie Woonkwartier, Surplus, stichting Groenhuysen en Wonen met Gemak.

De campagne is in juni als proef gestart in Standdaarbuiten. In de tweede helft van dit jaar is Zevenbergschen Hoek aan de beurt. Op basis van de ervaringen wordt gekeken hoe de campagne kan worden uitgebreid naar andere delen van de gemeente.
 

Standdaarbuiten


De campagne wordt uitgevoerd samen met de Dorpstafel Standdaarbuiten, het samenwerkingsplatform van bewoners, gemeente en organisaties.

Informatiebijeenkomsten

Op 12 juni is onder grote belangstelling de informatiebijeenkomst 'Comfortabel en veilig blijven wonen' gehouden in De Standdaert. 

In het najaar volgen enkele themabijeenkomsten, bijvoorbeeld over veiligheid en over de mogelijkheden om te verhuizen naar een huurwoning. 
Meer informatie vindt u later op deze website.

Woonscans en begeleiding

U kunt bij u thuis ook een gratis Woonscan laten uitvoeren.
Een woonadviseur loopt met u door uw woning om advies te geven. Deze kijkt samen met u waar zich eventuele obstakels in en om uw huis bevinden en wat u kunt doen om deze aan te pakken. U krijgt een verslag over uw woning waarin u alles nog eens rustig kunt nalezen en allerlei tips staan.

Wanneer u dat wenst kan Wonen met Gemak u ook ondersteunen bij de uitvoering van maatregelen, of u hiervoor in contact brengen met betrouwbare bedrijven uit de omgeving.

Aanmelden

Wilt u ook deelnemen aan een informatiebijeenkomst, of wilt u advies? Neem dan contact op met ons Servicepunt.