Blijverslening | Wonen Met Gemak - Wonen Met Gemak!

Blijverslening Oosterhout


De Blijverslening biedt de mogelijkheid om de bestaande koopwoning aan te passen waardoor u langer zelfstandig kunt blijven wonen. De Blijverslening is bedoeld voor eigenaren-bewoners van de gemeente Oosterhout die hun woning levensloopbestendig willen maken of een concrete zorgvraag hebben waarvoor directe aanpassing van de woning noodzakelijk is.

Het kan gaan om bouwkundige aanpassingen, zoals het verplaatsen van de badkamer en slaapkamer naar de begane grond, het verbreden van deuren of het aanbrengen van een traplift. Aanpassingen op het vlak van domotica (telecommunicatie, verlichting en beveiliging) behoren ook tot de mogelijkheden.

Consumptieve lening 

  • De Blijverslening kan als consumptieve lening worden verstrekt als het aan te vragen leningsbedrag minimaal € 2.500,- en maximaal € 10.000,- bedraagt.
  • De aanvrager jonger is dan 76 jaar.
  • De rente van de consumptieve lening is afhankelijk van de hoogte van de lening en de hieraan gekoppelde looptijd: onder de € 7.500,- is de looptijd 10 jaar, boven de € 7.500,- is de looptijd 15 jaar.

Hypothecaire lening

  • De Blijverslening kan als hypothecaire lening worden verstrekt als het aan te vragen leningsbedrag minimaal € 2.500,- en maximaal € 50.000,- bedraagt.
  • De rente van de hypothecaire lening is afhankelijk van de hoogte van de lening en de hieraan gekoppelde looptijd: onder de € 10.000,- is de looptijd 10 jaar, boven de € 10.000,- bedraagt de looptijd 20 jaar.

De lening wordt verstrekt via het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn).

Meer informatie

Klik hier voor informatie op de website van de gemeente
Klik hier voor uitgebreide informatie op de website van SVn, u ziet hier ook de actuele rentetarieven.