Slipgevaar | Wonen Met Gemak - Wonen Met Gemak!

Een gladde badkamervloer


De badkamer is een plek in huis waar veel ongelukken gebeuren door uitglijden op een gladde vloer. Dit gebeurt vooral wanneer de vloer nat is, of wanneer u natte voeten heeft. Een verhoogde douchebak en een gladde vloer vormen helemaal een risicovolle combinatie!

Als u uw badkamer grondig wilt aanpassen, kies dan voor een nieuwe vloer met antisliptegels.
Er zijn ook goede en betaalbare mogelijkheden om uw bestaande vloer antislip te maken.
 

Etsen

Een behandeling met een speciale vloeistof zorgt voor minuscule groefjes in het glazuur van de tegel. Het antislipeffect treedt in werking als de vloer nat is. Doordat de behandeling geen structuur op de vloer maakt, vervuilt deze minder dan wanneer een korrelcoating wordt toegepast. Het uiterlijk van de vloer verandert niet zichtbaar. Deze behandeling wordt uitgevoerd door een specialistisch bedrijf

Coaten

Op de bestaande vloertegels wordt een antislip-laag aangebracht in de vorm van een doorzichtige coating. Sommige producten hebben een fijne korrelstructuur. Het nadeel hiervan is dat de vloer sneller vervuilt.

Zelf uw vloer antislip maken met tegelspray

Een eenvoudige en betaalbare manier om uw vloer zelf antislip te maken is de Antislip Tegelspray van SecuCare. Deze is geschikt voor keramische tegels, zowel binnen als buiten. De werking wordt bereikt door ‘titanium vlokken’. De tegels worden niet aangetast waardoor de behandeling nagenoeg onzichtbaar is. De behandeling werkt ca. 5 jaar, u kunt de vloer daarna opnieuw behandelen. U kunt de tegels gewoon schoonmaken zoals u altijd doet.
Klik hier voor een filmpje over de tegelspray.

De tegelspray is goed verkrijgbaar, o.a. bij bouwmarkten, thuiszorgwinkels en internetwinkels. Er zijn twee uitvoeringen: 500 ml voor een middelgrote badkamer en 100 ml voor alleen de douchevloer. De 500 ml spray kost zo'n € 70,-- en de 100 ml zo'n € 30,--.