Ramen en deuren | Wonen Met Gemak - Wonen Met Gemak!

Het gemak van het automatisch openen van ramen en deuren

.

Elektrische raamopener


Vaak zit raambediening te hoog. Denk hierbij aan de  klepraampjes die in veel woningen voorkomen, zoals boven de keukendeur of boven ramen in de woonkamer. Wanneer mensen op krukjes of stoelen gaan staan om ze open te maken levert dit valrisico’s op. Wanneer mensen niet uit een rolstoel omhoog kunnen komen leveren hooggeplaatste raambedieningen problemen op, denk aan het bovenste raamboompje dat vaak op  openslaande ramen zit. Er is niet veel aanbod aan elektrische raamopeners. Elektrische raamopeners zijn meestal geschikt om ramen op ‘luchtstand’ te zetten, niet om ramen geheel te kunnen openen. In sommige gevallen zijn ook mechanische oplossingen mogelijk, zoals een hefboommechanisme om klepraampjes open te zetten.

Voorbeeld Axa Remote 2.0 raamopener
Met een afstandsbediening wordt het raam geopend. De unit werkt op batterijen. Het is ook mogelijk om deze op het lichtnet aan te sluiten. De afstandsbediening kan worden vervangen door een wandknop. Het mechanisme voldoet aan Politie Keurmerk Veilig Wonen en SKG** Het getoonde model is voor een klepraam. Er zijn ook versies voor een valraam en een openslaand raam.
Klik hier voor een filmpje over de Axa Remote.

Waar te koop en wat kost het?
De raamopener is breed verkrijgbaar, ook in bouwmarkten zoals Praxis. Hij kost zo'n € 90,--.
 

Elektrische deuropener voordeur


Afhankelijk van uw situatie heeft u een deurautomaat die de deur naar buiten open duwt of naar binnen open trekt. Deurautomaten zijn elektrisch en worden aangesloten op stroom. Het openen gebeurt met een afstandsbediening, schakelaar, drukknop, intercom, tablet of smartphone.
U kunt de elektrische deuropener ook combineren met een slim slot, zodat u ook het slot automatisch kunt openen. Er zijn slimme sloten waarbij de bediening van de deuropener en het slot zijn geïntegreed. 

Waar te koop en wat kost het?
Deurautomaten voor de buitendeur zijn behoorlijk prijzig, vanaf zo'n € 1.000,--.
Een bekende leverancier van automatische deuropeners voor buitendeuren is bijvoorbeeld Dorma
 

Binnendeuren


Elektrische openers van binnendeuren zijn wat minder prijzig dan voordeuropeners. 

Voorbeeld Otodor van Skylink
Een automatische deuropener met goede klantbeoordelingen is de Otodor. Deze installeert u makkelijk zelf op elke deur zodat deze automatisch open en weer dicht gaat. Voor de bediening heeft u een knop, keycode, afstandsbediening of bewegingssensor. Kijk voor meer informatie op www.skylinkhome.com.

Waar te koop een wat kost het?
De Otodor is in Nederland moeilijk te krijgen. Wel via bekende buitenlandse webwinkels zoals E-bay.nl of Amazon.com. Hij kost zo'n € 150,-- à € 200,--.
 

Tip: betaalbare gebruikte deurautomaten


Wij kwamen een webshop tegen die naast nieuwe ook gebruikte automatische draaideuropeners heeft: www.deuropenershop.nl. Dit biedt u misschien een mogelijkheid om voordelig een deuropener te kopen.