Makkelijker zitten en opstaan | Wonen Met Gemak - Wonen Met Gemak!

Houvast bij het gaan zitten en opstaan


Heeft u behoefte aan wat extra houvast bij het gaan zitten en opstaan?
U kunt hiervoor vaste steunbeugels aanbrengen aan de muur naast, of tegenover het toilet. Er zijn ook speciale toilet beugels die u aan de wand achter het toilet bevestigt.
  Ook zijn er toiletbrillen in de handel waarop armsteunen zijn bevestigd.

Voor sommige mensen is het prettiger als zij zich kunnen optrekken aan een beugel aan de muur, anderen hebben meer behoefte zich te kunnen opdrukken op beugels naast het toilet.
Veel mensen gebruiken het fonteintje in het toilet om op te steunen of zich aan op te trekken. Daar is het niet op berekend, u kunt met fonteintje en al ten val komen.
  

Wandbeugel tegen de muur naast het toilet.
Meestal wordt deze diagonaal geplaatst (links) of wordt een 45° beugel gebruikt (rechts).

Beugels naast het toilet die op de achterwand worden gemonteerd. Dit kunnen vaste of opklapbare beugels zijn.
Als de wanden niet stevig genoeg zijn om een beugel aan te brengen, kunnen er ook beugels op de vloer worden gemaakt (rechts).

Opklapbare armsteunen die onder uw toiletbril worden gemonteerd (links) of toiletbril inclusief opklapbare armsteunen (rechts).
Er zijn ook toiletverhogers met opklapbare armsteunen.

Tip: advies van de ergotherapeut


Heeft u moeite met het gebruik van het toilet? 
Een ergotherapeut kan op basis van uw persoonlijke lichamelijke beperkingen en gezondheidsklachten adviseren welke oplossing in uw situatie het beste is. Ergotherapie wordt vanuit de basisverzekering vergoed voor 10 uur per jaar. De kosten vallen wel onder uw verplichte eigen risico (indien uw eigen risico nog niet aan andere ziektekosten zijn verbruikt).