Oriƫntatieverlichting | Wonen Met Gemak - Wonen Met Gemak!

Veiligheid met oriƫntatieverlichting


Het is handig én veilig wanneer u zich in het donker goed kunt oriënteren, bijvoorbeeld wanneer u naar het toilet gaat of de trap gebruikt. U voorkomt hiermee vervelende valongelukken! Hiervoor zijn allerlei slimme lampjes te koop die u kunt gebruiken als oriëntatieverlichting. U hoeft dan niet meteen het grote licht aan te doen: felle verlichting haalt mensen uit hun nachtritme.

Met verschillende lampjes vanaf de slaapkamer tot aan het toilet maakt u eenvoudig een veilige en comfortabele ‘plasrouteverlichting’.
Voor extra veiligheid: nachtlamp, zaklamp en noodverlichting in één. Deze gaat automatisch aan bij stroomuitval en u heeft altijd een opgeladen zaklamp bij de hand.
 

Nachtlampjes in stopcontact


Er bestaan vele uitvoeringen van nachtlampjes die u in het stopcontact steekt:

  • met lichtsensor: blijft branden in het donker;
  • met bewegingssensor: gaat branden bij beweging;
  • met zaklampfunctie: nachtlampje met bewegingssensor, gecombineerd met zaklamp die automatisch aangaat bij stroomuitval. De zaklamp blijft altijd opgeladen.

Waar te koop en wat kost het?
De eenvoudige uitvoeringen zijn al voor een paar euro te koop in huishoud- en doe het zelfzaken.
 

Oplaadbare zaklamp met nachtverlichting en noodverlichting

Deze is helemaal handig! Het is een sensor-nachtlampje en oplaadbare zaklamp ineen. 
Steek hem bijvoorbeeld op de overloop in het stopcontact. Wanneer het donker wordt gaat het lichtje onderaan de zaklamp branden. Mocht de stroom uitvallen dan gaat automatisch de zaklamp aan, zodat u niet op de tast naar de stoppenkast hoeft. En u heeft altijd een opgeladen zaklamp bij de hand!

Waar te koop en wat kost het?
De afgebeelde zaklamp is onder andere te koop bij Blokker voor zo'n € 20,--.  
 

Sensorverlichting op batterij


Er bestaan vele uitvoeringen van sensorlampjes die op batterijen werken. De lampjes gaan in het donker vanzelf aan bij beweging. Ook prima geschikt voor automatische trapverlichting! Het voordeel van batterijvoeding is dat deze lampjes ook werken bij stroomuitval. Omdat de moderne LED-verlichting weinig stroom verbruikt, hoeft u niet bang te zijn dat de batterijen snel leeg gaan.

Waar te koop en wat kost het?
Breed verkrijgbaar vanaf zo’n € 10,--.
 

In- en uitstapverlichting voor onder het bed


Het is fijn én veilig wanneer er een lichtje aangaat wanneer u 's nachts naar het toilet gaat. Een sensorlampje onder het bed gaat vanzelf aan wanneer u uit bed stapt. Doordat vooral de vloer wordt verlicht, is dit niet hinderlijk voor een eventuele slapende partner.
Er zijn hiervoor speciale lampjes en ledstrips in de handel. 

Waar te koop en wat kost het?
Twee voorbeelden:
- De bovenste foto is een lampje van Securare: twee sensoren en twee ledstrips. Dus voor beide zijden van het bed. Deze kost zo'n € 35,-- en is bijvoorbeeld te koop bij Gamma en Hornbach.
- De onderste foto is het lampje 'Eleganca'. Twee lampjes met bewegingssensor die u onder beide kanten van het bed monteert. Deze hebben we gezien bij Bol.com voor zo'n € 90,--.