Oriƫntatieverlichting | Wonen Met Gemak - Wonen Met Gemak!

Veiligheid met oriƫntatieverlichting


Het is handig én veilig wanneer u zich in het donker goed kunt oriënteren, bijvoorbeeld wanneer u naar het toilet gaat of de trap gebruikt. U voorkomt hiermee vervelende valongelukken! Hiervoor zijn allerlei slimme lampjes te koop die u kunt gebruiken als oriëntatieverlichting. U hoeft dan niet meteen het grote licht aan te doen: felle verlichting haalt mensen uit hun nachtritme.

Met verschillende lampjes vanaf de slaapkamer tot aan het toilet maakt u eenvoudig een veilige en comfortabele ‘plasrouteverlichting’.
Voor extra veiligheid: nachtlamp, zaklamp en noodverlichting in één. Deze gaat automatisch aan bij stroomuitval en u heeft altijd een opgeladen zaklamp bij de hand.
 

Nachtlampjes in stopcontact


Er bestaan vele uitvoeringen van nachtlampjes die u in het stopcontact steekt:

  • met lichtsensor: blijft branden in het donker;
  • met bewegingssensor: gaat branden bij beweging;
  • met zaklampfunctie: nachtlampje met bewegingssensor, gecombineerd met zaklamp die automatisch aangaat bij stroomuitval. De zaklamp blijft altijd opgeladen.

Waar te koop en wat kost het?
De eenvoudige uitvoeringen zijn al voor een paar euro te koop in huishoud- en doe het zelfzaken.
 

Sensorverlichting op batterij


Er bestaan vele uitvoeringen van sensorlampjes die op batterijen werken. De lampjes gaan in het donker vanzelf aan bij beweging. Ook prima geschikt voor automatische trapverlichting! Het voordeel van batterijvoeding is dat deze lampjes ook werken bij stroomuitval. Omdat de moderne LED-verlichting weinig stroom verbruikt, hoeft u niet bang te zijn dat de batterijen snel leeg gaan.

Waar te koop en wat kost het?
Breed verkrijgbaar vanaf zo’n € 10,--.
 

De Ledwalk voor onder het bed


De Ledwalk is een automatische vloerverlichting die u bijvoorbeeld onder uw bed zet. De lamp gaat aan wanneer u uit bed stap, doordat vooral de vloer wordt verlicht is dit niet hinderlijk voor een eventuele slapende partner.
Ook geschikt voor o.a. overloop, kinderkamer, badkamer e.d. De lamp kan zowel op batterijen werken of op een stopcontact worden aangesloten.
Klik hier voor een filmpje over de Ledwalk

Waar te koop en wat kost het?
Moeilijk in gewone winkels verkrijgbaar. Wel bij verschillende webwinkels. Zoals www.ledwalk.nl. De prijs is rond de € 40,--.