Slim bedienen | Wonen Met Gemak - Wonen Met Gemak!

Slim bedienen van uw verlichting


De verlichting bedienen vanuit uw luie stoel, lampen die vanzelf aan gaan wanneer het donker wordt of wanneer u een vertrek binnen gaat? Dat is allemaal heel eenvoudig te realiseren met draadloze bediening. Als u dat wilt kunt u de verlichting zelfs bedienen met de tablet of smartphone. Of zelfs met uw stem!

In onderstaande voorbeelden wordt uitgegaan van het systeem van het merk ‘Klik aan Klik uit’.
Er zijn meer systemen voor slimme verlichting. Zo heeft bijvoorbeeld Ikea een eigen systeem en Philips heeft de Philips Hue.
 

Enkele voorbeelden


Op afstand bedienbare verlichting
Vanuit uw luie stoel de verlichting aan doen of dimmen? U vervangt uw lampen door slimme lampen die u bedient met een afstandsbediening. Heeft u een hekel aan afstandsbedieningen met van die kleine knopjes? Vervang deze dan door een draadloze schakelaar die u naast u op het tafeltje legt of plakt.

Lampen automatisch laten aangaan bij schemering
De slimme lampen koppelt u aan een schemersensor, waardoor ze vanzelf aangaan wanneer het buiten begint te schemeren. Zo zit u nooit meer in het donker.

Lampen automatisch laten aangaan op ingestelde tijd
U kunt uw verlichting laten aangaan op een ingestelde tijd. Ideaal wanneer u tijdens uw afwezigheid uw woning een bewoonde indruk wilt laten maken.

Lampen laten reageren op beweging
Door bijvoorbeeld in de gang of op het toilet een draadloze bewegingssensor te plaatsen gaat de verlichting vanzelf aan wanneer u het vertrek binnen gaat. Ze gaan na verloop van tijd vanzelf weer uit wanneer er geen beweging meer is.

Lamp laten reageren op openen van de deur
Met een draadloze deursensor op bijvoorbeeld de kelderdeur gaat het licht vanzelf aan wanneer de deur wordt geopend.

Spelen met kleur
Stem de kleur en de intensiteit van de verlichting af op uw situatie en sfeer.

Waar te koop en wat kost het? 
Het systeem uit het voorbeeld ‘Klik aan Klik uit’ is verkrijgbaar in bouwmarkten, Mediamarkt e.d. De meeste elementen kosten tussen de € 15,-- en € 25,--.

Voor sommige schakelingen heeft u een Control Station nodig, daarmee maakt u uw verlichting echt slim en kunt u deze ook bedienen met uw tablet of smartphone. Het Control Station is er in verschillende uitvoeringen vanaf zo'n € 50,--.