Als traplopen moeilijker wordt | Wonen Met Gemak - Wonen Met Gemak!

Tip: achterstevoren de trap af


Wanneer u zich minder stabiel voelt bij het afdalen van de trap, of wanneer uw gewrichten pijn doen bij het naar beneden lopen: probeer eens achterstevoren naar beneden te gaan. U bent dan stabieler, u heeft beter houvast en gewrichten als de knieën worden minder belast. En als u toch zou vallen, dan is de val minder ernstig. 
 

Tussentreden


Easysteppers zijn stevige tussentreden voor uw trap, waardoor u met halve treden tegelijk de trap op en af kunt lopen. U heeft minder kracht nodig en u hoeft uw heupen, knieën en enkels minder te buigen. Zo kunt u gemakkelijker traplopen, ook wanneer u minder uithoudingsvermogen heeft of snel benauwd bent.

Het principe is simpel. Het aantal treden wordt verdubbeld, waarbij de hoogte per trede wordt gehalveerd. Ze worden op maat gemaakt, u kunt ze links of rechts laten aanbrengen. De tussentreden zijn voor de meeste soorten trappen te gebruiken.

Hoe werken de Easysteppers?
Klik om het filmpje op YouTube te bekijken.

 

 

 

De Trapassistent


Met hulp van de Assistep / TOPRO step kunt u blijven traplopen als u zich onstabiel voelt.
De Assistep beschermt u tegen vallen en zorgt er tevens voor dat u zelfstandig de trap op en af kunt blijven lopen. De Assistep is zo ontworpen dat het u veilige ondersteuning biedt bij het op- en aflopen van de trap. De Assistep bestaat uit een handleuning die geïnstalleerd wordt langs de trapopgang, voorzien van een handbeugel die u voortbeweegt over deze handleuning. Zodra u uit balans raakt, dreigt te vallen of gewoon even wilt uitrusten, blokkeert de beugel automatisch om u te ondersteunen.

De Assistep is opgebouwd uit losse modules en kan hierdoor grotendeels gemakkelijk weer hergebruikt en herplaatst worden.

Hoe werkt de Assistep?
Klik om het filmpje op YouTube te bekijken.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over deze handige trapoplossingen, of wilt u in contact komen met een van de leveranciers?

U kunt ons mailen, dan nemen wij snel contact met u op.
U kunt hiervoor ook ons contactformulier gebruiken.
 

Tip: advies van de ergotherapeut


Heeft u moeite met traplopen? 
Een ergotherapeut kan op basis van uw persoonlijke lichamelijke beperkingen en gezondheidsklachten adviseren welke oplossing in uw situatie het beste is. Ergotherapie wordt vanuit de basisverzekering vergoed voor 10 uur per jaar. De kosten vallen wel onder uw verplichte eigen risico (indien uw eigen risico nog niet aan andere ziektekosten zijn verbruikt).