De traplift | Wonen Met Gemak - Wonen Met Gemak!

Als de traplopen niet meer lukt


Gelukkig is het niet meer nodig om te moeten verhuizen wanneer de trap een belemmering vormt. Voor bijna iedere trap is er wel een traplift te vinden.
Houdt er bij de keuze van een leverancier rekening mee dat zij allemaal hun eigen sterke kanten hebben. Het is dus belangrijk de leverancier uit te nodigen die juist voor úw situatie de beste oplossing heeft. Het is daarom niet handig om zo maar willekeurig offertes te gaan aanvragen en verschillende vertegenwoordigers over de vloer te krijgen. Wonen met Gemak kan u hierbij op weg helpen.
 

Nieuw of gebruikt


Een traplift is een kostbare aanschaf, zeker wanneer u deze helemaal zelf moet betalen.
Er is steeds meer aanbod van gebruikte trapliften, dat scheelt een hoop geld!
Let er wel op, dat het bij sommige leveranciers bij hun aanbod aan gebruikte trapliften alleen gaat om een gebruikte, gereviseerde stoel waar ook de motorunit in zet. De rails wordt wel nieuw gemaakt. Andere leveranciers bieden een geheel gebruikte traplift aan, waarbij de rails zonodig voor uw situatie wordt aangepast. Deze zijn natuurlijk het voordeligst.
Zorg ervoor dat u bij gebruikte trapliften een betrouwbare leverancier kiest met goede garantie en service.
 

Kopen of huren


Huren van een traplift is alleen interessant wanneer het gaat om een tijdelijke voorziening. Voor langere perioden is kopen voordeliger.
Het is ook mogelijk om een gebruikte traplift te huren.
 

Waar moet ik bij de aanschaf op letten?


Bij een trap met bochten is het belangrijk om goed na te denken of de lift in de binnen- of de buitenbocht komt. Een traplift neemt een deel van het loopgedeelte in beslag. Wanneer de lift in de buitenbocht wordt geïnstalleerd, worden de andere gebruikers van de trap gedwongen in de bocht op de smalle delen van de treden te lopen. Vooral bij de wat smallere trappen levert dat onveilige situaties op.
Installatie in de binnenbocht is daarom in de meeste situaties aan te bevelen. Niet alle leveranciers hebben hier een geschikte lift voor.

Een kleine greep uit de overige aandachtspunten:

  • biedt de positie van het stoeltje onder- en bovenaan de trap voldoende ruimte om veilig te gaan zitten en opstaan (houdt hierbij ook rekening met eventuele overstap vanuit een rolstoel)?
  • laat het stoeltje in parkeerstand voldoende ruimte om te passeren in de hal, op de trap en de overloop?
  • wat zijn de veiligheidsvoorzieningen, hoe komt het stoeltje met persoon weer naar beneden bij een storing?
  • hoe zijn onderhoud en service geregeld, binnen hoeveel tijd is een eventuele storing daadwerkelijk verholpen?
     

Advies Wonen met Gemak


Wonen met Gemak komt bij mensen in West- en Midden-Brabant aan huis om hen op weg te helpen bij de aanschaf van een traplift:

  • is mijn trap geschikt voor een traplift?
  • aan welke uitvoering moet ik dan denken?
  • is een gebruikte traplift wat voor mij?
  • welke leverancier(s) zal ik uitnodigen voor een offerte?

Woont u niet in West- of Midden-Brabant? Wij kunnen u ook telefonisch verder op weg helpen. Misschien kunt u ons zelfs wat foto's van uw trap mailen, dan kunnen we op afstand met u meekijken.

Voor meer informatie kunt u ons mailen, dan nemen wij snel contact met u op.
U kunt hiervoor ook het contactformulier gebruiken.