De deurbel | Wonen Met Gemak - Wonen Met Gemak!

Goed hoorbare deurbel


Wanneer uw voordeurbel niet overal in uw huis goed hoorbaar is, dan kunt u meerdere bellen in uw woning plaatsen. Als er wordt aangebeld, gaat op verschillende plaatsen in uw woning de bel af. Dat gaat het makkelijkst met draadloze deurbellen. Er zijn modellen die u in het stopcontact steekt, andere hebben batterijen zodat u deze overal weg kunt zetten. Ook buiten op de tuintafel!

Sommige modellen van de draadloze deurbel geven ook een lichtsignaal, hierdoor ziet u ook wanneer er iemand aanbelt. Wanneer u een draagbare bel met lichtsignaal neemt, dan kunt u deze goed in het zicht zetten. Heeft u vooral moeite met het horen van de deurbel wanneer u naar de TV kijkt? Zet dan zo'n deurbel met lichtsignaal naast de TV!

Er zijn voor doven en slechthorenden ook speciale versterkers met extra luid signaal en stroboscoop-flitslicht. Daarnaast zijn er trilelementen die je bij je draagt. Deze gespecialiseerde apparatuur is hier niet opgenomen.
 

Uitbreidbaar systeempje van draadloze deurbellen


Onderstaande deurbellen van 'Klik aan Klik uit' zijn te combineren tot een systeempje met meerdere bellen. Ze hebben beide een lampje dat een halve minuut blijft knipperen wanneer er is aangebeld. 

Voorbeeld draadloze deurbel in stopcontact
Deze deurbel is in ieder stopcontact in uw huis te plaatsen. De deurbel kunt u activeren met de draadloze deurknop, die u eenvoudig overal kunt bevestigen zonder gedoe met draden. Uit te breiden met extra deurbellen. 

Voorbeeld draagbare deurbel
Deze draadloze deurbel kunt u makkelijk meenemen naar een andere kamer, of zelfs naar buiten (mits het niet regent), zodat u altijd zeker weet dat u de bel hoort. Het bereik van de draadloze deurbel is 70 meter en in de open lucht zelfs 200 meter. De deurbel kunt u activeren met de dezelfde draadloze deurknop als in voorbeeld 1. 

Waar te koop en wat kost het?
De deurbellen van Klik aan Klik uit zijn makkelijk verkrijgbaar, bijvoorbeeld bij de Mediamarkt en bij bouwmarkten. Ze kosten rond de € 25,-- per deurbel.
 

Draadloze deurbel met flitslicht


De Byron BY301 is een voorbeeld van een deurbel met een fel lichtsignaal. De draagbare ontvanger is overal mee naartoe te nemen. Ben je slechthorend of wil je de deurbel in een drukke ruimte gebruiken, dan kan dat door het knipperende felle LED licht.

Waar te koop en wat kost het?
Er zijn vele modellen van diverse leveranciers en het aanbod is breed. Het voorbeeld kost zo’n € 45,-- bij de Gamma.