Deurcamera's | Wonen Met Gemak - Wonen Met Gemak!

Slimme deurcamera's


Kunt u goed zien wie er voor de voordeur staat voordat u deze open doet? Veel voordeuren hebben glas dat onvoldoende doorzichtig is of zijn helemaal gesloten. In dat geval weet men niet wie er aan de andere kant staat. De bewoners doen dan 'op goed geluk' de voordeur open. Met alle risico's van dien!

Er zijn veel slimme producten om te zien wie er voor je voordeur staat:

  • met een handig beeldschermpje aan de binnenkant van de deur;
  • vanuit de luie stoel, waarbij u ook nog eens met de persoon die aanbelt kunt praten;
  • ook als u niet thuis bent, met uw smartphone. 

Als u wilt, kunt u dit combineren met een slim slot, zodat u ook de voordeur op afstand kunt openen voor uw bezoek.
Niet alle deurcamera's zijn even makkelijk te installeren. Meer informatie vindt u onder aan deze pagina in het stukje 'Hoe kies ik de juiste deurcamera?'.  
 

Digitale deurspion


U kent vast wel het spionnetje: het kijkgaatje in de deur dat voor veel mensen te hoog zit en een vertekend beeld geeft. Met een digitale deurspion kunt u op een schermpje aan de binnenkant van de deur met een helder beeld zien wie er aan de andere kant staat. Met sommige modellen kunt u ook foto's maken van degene die voor de deur staat, zodat u deze achteraf nog een keer kunt terugkijken.

De digitale deurspion is vrij makkelijk aan te brengen. Heeft u al een ouderwets spionnetje? Dan is het vervangen door een digitale deurspion helemaal eenvoudig. Deze past in hetzelfde gat als het oude spionnetje.
De digitale deurspion werkt op batterijen. U kunt op deze wijze goed zien wie er voor de voordeur staat, maar u moet nog wel naar de voordeur toelopen.

Waar te koop en wat kost het?
Breed verkrijgbaar, bijvoorbeeld in bouwmarkten of op internet. Kosten vanaf € 70,--
 

Draadloze videodeurcamera's


Wanneer u wat moeilijker ter been bent kan het vervelend zijn om elke keer naar uw voordeur te moeten wanneer er aangebeld wordt. Met een draadloze video-deurintercom is dat niet meer nodig.

De buitenbel met daarin de camera monteert u in plaats van uw huidige deurbel. Op het mobiele en draadloze videoscherm kunt u, overal in huis, in kleur zien wie er voor de deur staat wanneer er wordt aangebeld. En via de intercom kunt u via een draadloze verbinding praten met wie er aanbelt. Gewoon vanuit uw luie stoel, vanuit de tuin of vanaf de zolder.
De camera fotografeert iedereen die aanbelt en slaat deze foto’s op in het geheugen. Zo kunt u achteraf terugkijken wie bij u aan de deur is geweest. Met sommige modellen is het ook mogelijk de voordeur op afstand te openen. Ook zijn er modellen met twee schermen: bijvoorbeeld een voor boven en een voor beneden. Dat is ook handig wanneer u een traplift heeft!

Voorbeeld: Doorsafe
De Doorsafe (zie afbeelding) is een draadloze camera deurbel die bestaat uit twee onderdelen: een buitendeurbel en een 7 inch kleurenscherm. Zodra iemand aanbelt krijg je gelijk een oproep op het scherm, je ziet draadloos wie er aanbelt en je kan praten en luisteren. Je kunt een oproep beantwoorden of wegdrukken. Hij maakt video of foto’s van wie aanbelt. Er worden ook opnames gemaakt bij beweging, dus als er niet wordt aangebeld. U krijgt dan een melding op het scherm. 

Waar te koop en wat kost het?
Er zijn diverse merken en vele modellen. Goed verkrijgbaar. Kosten vanaf € 170,--. Het voorbeeld kost zo'n € 200,-- en is onder andere te koop bij de www.doorsafe.nl en Bol.com.
 

Slimme deurcamera's die werken via uw tablet of smartphone


Wilt u een slimme deurcamera? Hiermee kunt u ook altijd en overal op uw tablet of smartphone zien wie er bij u voor de deur staat. U kunt ook met de bezoeker praten. 
U kunt bijvoorbeeld thuis uw tablet gebruiken, dan heeft u een fijn groot scherm. Wanneer u van huis bent gebruikt u uw smartphone.
Het is wel prettig om ook een 'gewone' hoorbare bel in uw woning te hangen, dan kunt u ook zonder tablet of smartphone altijd horen wie er voor de deur staat.

U kunt de slimme deurcamera ook gebruiken om een oogje in het zeil te houden door mee te kijken en luisteren wanneer uw kinderen alleen thuis zijn of wanneer er iemand aanbelt bij iemand voor wie u zorgt.

Voorbeeld: Ring
Met een draadloze Ring Video Deurbel hoef je je geen zorgen te maken dat je een bezoeker mist. Of je nu thuis bent of in het buitenland, je wordt altijd netjes op de hoogte gehouden door de camera en push notificatie. De Ring beschikt over een camera met uitstekend nachtzicht over de gehele omgeving rondom je voordeur. Bewegingsmelingen worden verzonden via de speciale app (iOS and Android) en waarschuwen je bij (ongewenst) bezoek maar uiteraard ook zodra de postbode zijn pakketjes komt afleveren. Ben je niet thuis? Spreek direct de persoon voor je deur aan om te vertellen wat hij of zij mag doen.
Je kan de Ring Video Deurbel uitbreiden met de Ring Chime. Zo hoor je de deurbel ook gewoon in huis en mis je geen bezoekers als je smartphone leeg is.

Waar te koop en wat kost het?
De Ring is in verschillende uitvoeringen breed verkrijgbaar, onder andere in bouwmarkten, bij Mediamarkt en bij Bol.com. Ze worden aangeboden vanaf zo'n € 60,--.
 

Hoe kies ik de juiste deurcamera?

 
De digitale deurspion is het meest makkelijk om te installeren, vooral wanneer u al een gewone ouderwetse deurspion in de deur heeft zitten. De meeste digitale deurspionen zijn echt 'plug and play'. Het nadeel is dat u eerst naar de voordeur moet lopen en dat er geen spraakverbinding is. Ook moet u er rekening mee houden dat de batterij af en toe moet worden vervangen of opgeladen.

De installatie van de meeste draadloze videodeurcamera's hoeft ook niet ingewikkeld te zijn. Ze hebben geen internet nodig en er zitten geen ingewikkelde instellingen op. U kunt het beste een model nemen waarbij het kastje met camera en bel dat buiten de deur wordt bevestigd op stroom is aangesloten. U hoeft dan geen batterijen te vervangen of op te laden. Dit vergt natuurlijk wel wat meer werk, vaak kan de leiding van de oude deurbel hiervoor worden gebruikt. U hoeft niet eerst naar de voordeur en u kunt ook praten met degene die voor de deur staat.

De slimme deurcamera's die werken via uw smartphone hebben als voordeel dat u ook wanneer u niet thuis bent kunt zien wie er voor uw deur staat en hier mee kunt praten. Ze hebben hiervoor een internetverbinding nodig. Wanneer hiervoor van WiFi gebruik wordt gemaakt, moet deze ook buiten uw voordeur krachtig genoeg zijn. Een betrouwbare verbinding krijgt u via een netwerkkabel, maar dat vergt meer installatiewerk. Daarnaast bent u buiten de deur afhankelijk van een goed bereik van een 4G netwerk op uw smartphone. Sommige modellen werken op batterij, met het nadeel dat deze moeten worden vervangen of opgeladen. Andere kunnen op stroom worden aangesloten.
De installatie van een internet deurcamera vergt dus wel meer werk en inzicht dan de draadloze videodeurcamera's.

Hulp nodig bij de keuze en installatie?
Wonen met Gemak kan u in West- en Midden-Brabant helpen aan een vakbekwaam en erkend bedrijf dat u kan adviseren bij de keuze van de deurcamera en deze voor u kan installeren.
U kunt hiervoor een mail sturen naar slim@wonenmetgemak.nl.