Toegang verlenen | Wonen Met Gemak - Wonen Met Gemak!

Hoe geeft u anderen veilig toegang tot uw woning?

 

Zorg dat familie of andere bekenden uw woning in kunnen
 

Wilt u dat familie, buren of andere bekenden u in geval van nood kunnen bereiken? Geef hen dan een sleutel van uw woning.
Het is belangrijk dat u uw woning goed afsluit. Tegelijkertijd maken extra grendels, gesloten kierstandhouders e.d. het voor kinderen of andere bekenden onmogelijk om bij u te komen.
 Wilt u toch extra sloten op uw deur? Gebruik dan sloten die zowel van binnenuit als vanaf de buitenzijde met een sleutel zijn te openen. Neem hierbij sloten die een goedkeuring hebben van het Politiekeurmerk Veilig Wonen.
 

Voordeur openen vanuit uw luie stoel


Er zijn elektrische deuropeners, waarmee u de voordeur op afstand kunt openen. Hierbij moet u natuurlijk wel eerst kunnen zien wie er voor de deur staat. Dat kan met een draadloze video-deurintercom.
De buitenbel met daarin de camera monteert u in plaats van uw huidige deurbel. Op het mobiele en draadloze videoscherm kunt u, overal in huis, in kleur zien wie er voor de deur staat wanneer er wordt aangebeld. En via de intercom kunt u via een draadloze verbinding praten met wie er aanbelt. Met een druk op de knop opent u vervolgens de deur, wanneer u zeker weet dat het 'goed volk' is.
 

Sleutelkluisjes


Met een sleutelkluisje kunnen zorgverleners bij de sleutel van uw woning. Zo'n kluisje is een afgesloten kastje waarin de voordeursleutel zit. Meestal hangt het kluisje bij uw voordeur. Sommige sleutelkluisjes zijn onvoldoende bestand tegen forceren. Er zijn gelukkig ook kluisjes die door het Politiekeurmerk Veilig Wonen zijn goedgekeurd. Sommige goedgekeurde kluisjes opent de zorgverlener met een sleutel (foto links). Er zijn ook modellen die worden geopend met een smartphone (foto rechts). Een overzicht van goedgekeurde sleutelkluisjes vindt u hier. De kluisjes met 3 sterren zijn het veiligst.
Klik hier voor een informatief filmpje over de veiligheid van sleutelkluisjes.

Een sleutelkastje bij de voordeur laat zien dat er iemand woont die hulp krijgt. Kwaadwillenden kunnen hieraan de conclusie verbinden dat het waarschijnlijk gaat om een kwetsbaar persoon, die een makkelijk doelwit kan zijn. Hang het kluisje in ieder geval zo veel mogelijk uit het zicht. Er zijn modellen die minder opvallend zijn, omdat ze bijvoorbeeld in de deurknop zijn geïntegreerd. 
Beter kan gebruik worden gemaakt van andere vormen van toegang geven, zoals onderstaande 'slimme sloten'.
  

Slimme sloten
 

Een slim slot is een elektrisch slot dat u kunt bedienen met een gewone sleutel, met een smartphone en een afstandsbediening. 
Op deze manier kunt u eenvoudig toegang geven aan uw familie, vrienden of een verzorgende door hen een 'digitale sleutel' te geven van uw woning. Bij sommige modellen is het ook mogelijk de deur met een pincode of zelfs met een vingerscan te openen.
Het volledige slot vervangen is niet nodig, u vervangt alleen de cilinder door een motorciliner. Van buitenaf is het een gewoon traditioneel slot met een sleutelgat. Een overzicht van diverse slimme sloten vindt u bijvoorbeeld op de website www.slimmedeursloten.nl