Veilig | Wonen Met Gemak - Wonen Met Gemak!

Zien wie er voor de deur staat


Kunt u goed zien wie er voor de voordeur staat, voordat u deze open doet?
Veel voordeuren hebben glas dat onvoldoende doorzichtig is, of zijn helemaal gesloten. In dat geval weet men niet wie er aan de andere kant staat. De bewoners doen dan 'op goed geluk' de voordeur open. Met alle risico's van dien!

Natuurlijk begint het met goede verlichting bij uw voordeur. Degene die voor de deur staat is dan ook in het donker goed zichtbaar.

Houdt ongewenste bezoekers buiten de deur


Met een kierstandhouder kunt u uw voordeur een klein eindje openen, zonder dat het mogelijk is de deur van buitenaf verder open te duwen. Pas wanneer u weet dat het ‘goed volk’ is maakt u de voordeur helemaal open.
Neem een kierstandhouder in de vorm van een stevige beugel. De ouderwetse kettinkjes zijn onvoldoende stevig om een indringer tegen te houden.
Belemmert een muur meteen naast de deuropening het zicht door de kier bij gebruik van een kierstandhouder? Hang dan een eenvoudige spiegel op ooghoogte tegen deze muur naast de deur.

Digitale deurspion


U kent vast wel het spionnetje: het kijkgaatje in de deur dat voor veel mensen te hoog zit en een vertekend beeld geeft.
Met een digitale deurspion kunt u in een schermpje aan de binnenkant van de deur met een helder beeld zien wie er aan de andere kant staat.

Heeft u al een ouderwets spionnetje? Dan is het vervangen door een digitale deurspion eenvoudig. Deze past in hetzelfde gat als het oude spionnetje.

De digitale deurspion werkt op batterijen.Draadloze video-deurintercom


Wanneer u wat moeilijker ter been bent kan het vervelend zijn om elke keer naar uw voordeur te moeten wanneer er aangebeld wordt. Met een draadloze video-deurintercom is dat niet meer nodig. 
De buitenbel met daarin de camera monteert u in plaats van uw huidige deurbel. Op het mobiele en draadloze videoscherm kunt u, overal in huis, in kleur zien wie er voor de deur staat wanneer er wordt aangebeld. En via de intercom kunt u via een draadloze verbinding praten met wie er aanbelt. Gewoon vanuit uw luie stoel, vanuit de tuin of vanaf de zolder. 
Met sommige modellen is het ook mogelijk de voordeur op afstand te openen. Ook zijn er modellen met twee schermen: bijvoorbeeld een voor boven en een voor beneden. Dat is ook handig wanneer u een traplift heeft!